sasasa
utazom.com
utazási iroda & magazin

Őszi, téli utazásához repülőjegyet időben!

Repülőjegy foglalás


Ne várjon! Legalábbis, ha régóta tervezett őszi, téli utazásához repülőjegy vásárlást tervez. Az olcsóbb repülőjegyet ugyanis a legritkább esetben sikerül az utolsó pillanatban kifogni. Az ilyenkor „kiszórt”, leárazott ajánlatok általában a fapados légitársaságok gyakorlata. Ha egy meghatározott úti céllal választ utat, akkor nem érdemes kockáztatni, pláne nem tengeren túli utazások esetében.

 

Jön a nyár, a nyaralás, jó idő van (legalábbis többnyire), a legritkábban gondolunk arra, hogy az őszi szünetben, vagy a téli ünnepek alatt Thaiföldön, Kubában, Balin, vagy Floridában szeretnénk napozni. Pedig ha valaki előre megtervezi az őszi vagy téli pihenését, és nem hagyja, hogy az úti cél válassza ki őt, ahelyett, hogy ő válasszon úti célt, akkor tudatosan, előre kell gondolkodni. Sokan vélekednek úgy, hogy június elején még felesleges a decemberi-februári repülőjegyeken gondolkodni, pedig ez nem így van.

Az időben elkezdett repülőjegy kereséssel nem csak spórolhatunk, de biztosra is mehetünk, hiszen vannak olyan üdülőhelyek, ahova csak kevesebb légitársaság indít járatot, és így a férőhelyek száma is korlátozott. Többnyire a repülőjegy is olcsóbb, ha minél korábban vesszük meg, így érdemes készen állni, hogy amint megjelenik a számunkra fontos repülőjegy, vagy valamilyen kapcsolódó akció, azonnal tudjunk foglalni. A távoli célállomásokra a „last minute”, mint legolcsóbb lehetőség, már nem tuti tipp, ne ez alapján döntsünk az úti cél mellett. Ide nem csak a magyar piacról, de egész Európából töltik a repülők helyeit. Általános magyar trend, hogy utazás előtt 60-30 nappal foglaljuk le az utazásunkat, de egzotikus üdülés tervezésekor érdemes sokkal hamarabb nekiállni a keresgélésnek, pláne, ha konkrét elképzelésünk is van, és nem akarjuk, hogy ne pont oda vagy ne pont akkor tudjunk repülni, mint a terveinkben szerepel.

Maldív repülőjegyek

A ’Travel and Leisure’ amerikai utazási magazin felmérése szerint, ha az év végi ünnepek során szeretnénk repülni, akkor legkésőbb szeptember elején érdemes beszerezni a repülőjegyünket, ebből következik, hogy az őszi szünetben tervezett utazás foglalására már nyáron érdemes gondolni. Hosszú távú, tengeren túli utak esetében az indulás előtti 22. hét körüli időszak az optimális, ekkor érdemes lefoglalni a jegyünket. Ami az őszi szünetet illeti, érdemes megjegyezni, hogy ez – bizonyos úti célok kivételével – szezonon kívüli időszaknak számít, így a jegyárak is kedvezőbbek. Egy további tipp a spóroláshoz: érdemes a hét közepén (kedd-szerda-csütörtök) induló járatokra jegyet venni, mivel hétvégenként sokkal többen utaznak, így ezekre a járatokra rendszerint drágább a jegy.

Mivel az elmúlt években mind a hagyományos, mind a fapados légitársaságok árazási politikája jelentősen átalakult, már nem érdemes a régi, jól megszokott elvek (last minute, szerda éjfél, stb.) alapján vásárolni. Mindenképpen figyelembe kell venni az úti célként kiválasztott országok ünnepeit is, mely olyan tényező, mellyel nem biztos, hogy itthon számolunk, ugyanakkor a helyiek nagyobb utazási kedve miatt megdrágíthatja a repülőjegyek árát. Ilyen például az Egyesült Államokban a novemberi Hálaadás, Ázsia sok országában a Holdújév, muszlim országokban a ramadán kezdete és vége. Ekkor rengetegen utaznak, így a repülőjáratok is telítettek, az előre számolgatás ilyenkor semmit nem ér. 

Foglaljon tehát időben és az így megtakarított pénzét inkább koktélra költse.

egzotikus repülőjegy

Wizz Air
Odaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
Visszaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
58.500